Wednesday, May 9, 2007

Canon 1D mkIII hands on preview

Unfortunately a 5 minute preview. But enough to see the significant step forward, that Canon has made with this model. The size remains the same, while being a lot lighter. The specs don't show the real picture regarding the camera weight. It feels like it's half as light as its predecessor. They finally got rid of the clumsy controls, AF is even faster, now it's insanely fast. And the sound of the shutter at 10 fps is orgasmic.

When production model (this was pre-production) will be available, I'll do a complete test. I guess sometime in June...

8 comments:

lenyn said...

kok pa grejo zdaj kontrole?

Meni je ta xxD sistem še najbližje. gumb sprednji/zadnji koleščk.

pa iso6400, mmmm :|

-Mihaaa- said...

..ti si pa hiter,.. skori ko Markec III :D .. a si po poti napisal
lp

Peter Bernik said...

Lenyn: enako kot xxD.

mihaaa: ja valda, čez en teden ne bo več tako zanimivo. Kwa pa ti pravš?

Za konec še en quote, ki sem ga najdu na blogu od Maje H.(http://seeunseen-majah.blogspot.com) :
I remember one of their chefs, when introducing new Mark III saying ... "Well, i still see people having Nikon. And I feel sorry for them. It seems to me like having a bad relationship with girlfriend/boyfriend, but still continue with it."

Bwahaha (čakam da OLKI to prebere:D).

lenyn said...

pero, pol pa grem kr šparat:D ta sistem mi res leži.

ta z nikonom je bla pa.. khm, grda:|

-Mihaaa- said...

ja js pravim da je v redu, sam predrag, ppa se drug sistem je, kar se tice tistega od nikona, tko ko pravi lenyn grda :D, no tko pac je vsak sistem ma svoje dobre in slabe lastnosti,.. sploh pa je brezveze da nacenjam debato v to smer .. no M III je masina za strelat,... v poitivnem smislu :D
lp

Peter Bernik said...

Se strinjam Miha, prilepil sem bolj zaradi zanimivega/drugačnega PR nastopa. Vsekakor pa upam, da konkurenca ne počiva, saj imamo od trdega boja itak največ mi uporabniki. Predrag je pa tudi zame, jasno (poleg tega sploh ne rabim tovrstnega fotoaparata), ampak je pa zanimivo, da bo kar dosti cenejši od predhodnika (pa ne gre le za lepotno popravljenega naslednika).

OLKI said...

Eto Olki je sredi noči zaslutil, da ga Bernik hebe, pa je vstal in šel pisat...hahahha

Konec počitnic bo najava tudi za nas Nikonaše, ki nam bo dala novih razlogov za veselje in nadaljne šparanje denarja. Info, ki ga imam pa ne smem na javno, kdor pa bere za nazaj komentarje pa bo zaslutil o čem bi tekla beseda!!

Peter Bernik said...

Ja sej 1.1x crop tudi ni od muh! Če bo le cena prava. Pod počitnice predvidevam da misliš na poletne, torej konec avgusta (skupaj s Canonom torej).