Monday, July 9, 2007

A few photos from saturday's wedding

My mean man Fločo was the hair guy. I guess ya all should know the best hairdresser in town by now (retarded session or by this photo which is one of many on this blog)



When her hair was done, the make up artist started doing her thang



The end result:






Below you can see 2x2 similar photos. I've posted two different versions of each. Personally I can't decide which is best. I'll give both versions to the freshly married couple and let them decide.

Min DOF on weddings too? 4 sure, I'm no sellout:P.









Rok&Pika if you're reading this, I hope you're enjoying yourselves as much as possible. Have fun and cya in August.

8 comments:

Anonymous said...

Judging by the photos It' looks as if it was a nice.

I like all of the photos but the last two are just special where the groom and the bride play hide and seek ;).

The only thing that bothers me are the "pimped out" eyes on the only colour photo, the extra post editing gave them to much of a unnatural look. Don't get me wrong, they have to be, but I think you overdid it.

Pero said...

Tnx for the comment.

As for the "pimped out" eyes: I did just slightly sharpened her right eye, since it was slightly out of focus and I wanted both to be in focus. So if the DOF werent so shallow, then her right eye would be as sharp as her left, untempered/unsharpened/not postprocessed eye. Yeah, this crazy sharpness and DOF isolation is a trade of excellent fixed focal lenght lenses;).

Anonymous said...

Nice wedding, but I don't like the 'flat' colours. I think the wedding photos should be more punchy looking. Just my opinion.

I played a bit with the 2 colour photos:

http://static.album.email.si/7/1/327971/tdjQC_kpNYit1ZYBiJlYL.jpg

http://static.album.email.si/7/4/327974/Jr53IFzM4KeE9F3SJ1kVb.jpg

this one is maybe a bit too much:
http://static.album.email.si/7/2/327972/bjJK5Z8Z7qKh2pauOuZfu.jpg

and one sephia:
http://static.album.email.si/7/3/327973/4gfi6UREyCvOtmui8F84J.jpg

Gregor Harih said...

Fotke so dobre. Osebno se mi pri ČB fotkah zdi problematična konverzija v ČB. Koža je preveč temno siva. Tud kontraste pogrešam, ki sem jih pri tebi navajen.
Pri onih dveh fotkah s šopkom mi je boljša zadnja, ko ne gleda v objektiv. Se mi zdi, da se bolj jasno vidi, da gre za poročni šopek in je srečna zato, ker se bo poročila.
Pri zadnjih dveh fotkah pa mi je spet boljša zadnja, saj se pri prvi vidi premalo face od ženina.
Je pa res, tak kot si govoril, da si krepko nad standardom obrnikov in kvazi profijev :)))

Pero said...

Gregap: kar se tiče porok in barv, sam raje navijem kontraste (in posledično barve) do normalne meje, torej bolj všečno splošnemu okusu. Sicer jih veliko bolj (če pogledaš ostale na mojem blogu). Sploh reportažne in pač te na katerih se prikazuje makeup (če naviješ barve, potem ni več realen). Kar se tiče tvojih popravkov, se mi zdi pri kolačih overdone, po mojem ni potrebe po tako močnem navijanju, ker je že moja kar navita. Pri portretu, ki prikazuje mi je zelo všeč prva varianta, druga je pa res preveč;). Sephia ne pride v poštev, ker je pač fotka namenjena prikazovanju make upa (sicer je ql). Poleg tega te fotke še niso končni izdelki, imam časa skoraj en mesec,tako da si ga bom vzel na izi in naredil res kvalitetno. Kar je tukaj gor je ali direkt iz rawshooterja (reportažne) ali pa so že obdelane, ampak ne čisto do konca in do zadnje podrobnosti. V dveh dneh se pač to ne da, če hočeš narediti kot je treba...

Gregor H: tnx za komentar, je fajn dobit od nekoga iz tega foha. ČB so pač take kot so (netipične zame kot si rekel), zaradi bolj nežnega pridiha. Pač manj naviti kontrasti, delujejo bolj nežno, kar pa mislim, da je pri nevestah zaželjeno (ne pa brutalni kontrasti, kot jih sam nemalokrat imam v druge namene). Vse te so konvertane v RS, ki ponavadi sicer dobro opravi delo, a za final verzije bo šlo itak čez dolgotrajnejši PS postopek, tako da bodo kanali čisto uravnovešeni in najbrž bo tudi koža malo manj siva. To je bilo pač malo bolj na hitro narejeno, da pač objavim čimprej na blogu. Ponavadi objavim kar direkt konvertane...

Gregor Harih said...

Ja, sej jas sn isti. Ponavadi takoj izberem fotke in jih na hitro obdelam pa mrš na blog. :))
Glede obdelave ni panike. Itaq vem, da jih boš obdelal v nulo. Kontrasti pa včasih znajo fajn poživit fotko. Samo važno je, da veš kero lahko kero pa ne.
Drugač pa nisn lih s tega foha. Poroke fotkam lih tolko, da si zaslužim za kak kos foto opreme. Sicer pa tipični madafaka študent. :)))

Anonymous said...

ejla noob, zanima me katere objektive vse uporabljaš na poroki?

lp, dragan (lippi)

Pero said...

Ponavadi D200,18-70 in 85 1.4. Tokrat pa 350D, 1D mk II, 18-55 in 85 1.8.